בעידן שבו וורדפרס הופכת במהרה לבחירה המועדפת לניהול תוכן אינטרנט, השאלה כמה עולה אתר וורדפרס בשנת 2022 צצה באופן קבוע.
נראה שכעת, כאשר תפקידה של וורדפרס כמערכת ניהול תוכן מקיפה מבוסס היטב, כולם ממעצבים, עסקים קטנים וחברות גדולות מחפשים דרכים לבנות אתר מושך ופונקציונלי במינימום השקעה.
אתר אינטרנט מצוין יכול לתדלק את התרחבות העסק שלכם. זה לא רק יכול לשפר את שימור הלקוחות אלא אפילו להגדיל את המכירות על ידי יצירת רושם ראשוני בולט.
אתם יכולים לבנות אתר בעצמכם בעלוית נמוכות מאוד או לחפש שירות בניית אתרים מקצועית ומותאמת אישית כדי לעזור באופטימיזציה של ביצועים. לפני שתיצרו אתר, כדאי לשקול את הדבר היחיד שחשוב: כמה זה יעלה? בממוצע רוב האתרים עולים בין 5000 ש"ח ל-15,000 ש"ח. אבל זה משתנה בהתאם לגורמים כמו סוג אתר, מספר הדפים, תוספים, שירותי עיצוב ועלויות אחרות. הסיבה הגדולה ביותר לכך ש- WordPress מועדפת היא שהיא זולה וקלה לשימוש.
גורמים המשפיעים על העלות של אתר וורדפרס בשנת 2022
כל עסק הוא שונה ויש לו דרישות וציפיות שונות מהאתר שלו. העלות של אתר וורדפרס תהיה תלויה בגורמים שונים, כמו:
גודל אתר:
אתרי אינטרנט מגיעים בגדלים שונים, החל מחמישה עמודים ועד למאות עמודים. גם המורכבות של העיצוב של כל עמוד משתנה במידה ניכרת. ככל שעיצוב האתר מורכב יותר, כך ייקח יותר זמן להשלמתו. לפיכך, העלות תהיה גבוהה יותר.
סוג התוכן והאתר:
בנוסף לתוכן טקסט, אתרי אינטרנט רבים מציגים סרטונים, תמונות, אינפוגרפיקה וסוגי תוכן שונים שעשויים לדרוש מאמצי פיתוח נוספים. כמו כן סוגי אתרים שונים כמו למשל אתר חנות ווירטואלית דורש התייחסות אחרת מאתר תדמית רגיל. פונקציונליות מותאמת אישית ופיתוחים יחודיים, כמו טפסים או מחשבונים יכולה גם להגדיל את עלות הפיתוח.
סוג תוספים:
הרחבות וורדפרס נקראות תוספים, ואתם יכולים להשתמש בהן כדי להרחיב את הפונקציונליות של האתר מבלי להזדקק למיומנויות קידוד מתקדמות. אלפי תוספים חינמיים זמינים עבור משתמשי וורדפרס, אך ייתכן שתזדקקו לתוספי פרימיום מותאמים אישית.
תוספי פרימיום יכולים לעלות בין 1000-100 ש"ח
שם דומיין ואירוח:
אתם צריכים לקנות שם דומיין, כלומר www.yoursite.com וחבילת אחסון אתרי וורדפרס עבור האתר שבו כל הקבצים יאוחסנו והדומיין יצביע לקבצים אלה דרך רשומות DNS כדי שהאתר יהיה גלוי למשתמשים מקוונים ברחבי העולם.
שם דומיין יכול לעלות כ- 100 ש"ח לשנה
חבילת אחסון ממוצעת יכולה לעלות כ- 60 ש"ח לחודש
ערכת נושא וורדפרס:
ערכת נושא וורדפרס היא התבנית שקובעת את העיצוב, הפריסה והסגנון של האתר. אלפי ערכות נושא זמינות, החל מאפשרויות חינמיות ועד לאפשרויות פרימיום בתשלום. האיכות והמורכבות של הנושא שתבחרו משפיעות על העלות הכוללת של האתר.
עיצוב:
בעוד שחלק מהמעצבים גובים כל עמוד או תכונה, אחרים גובים לפי שעה. כמובן יש רמות לאיכות של העיצוב וכל מעצב יש לו תמחור שונה בהתאם לרמתו ולמורכבות העבודה.
שעת עבודה מעצב בין 150-300 ש"ח לשעה
גיבויים ותחזוקה:
חבילות אירוח מגיעות בדרך כלל עם תוכניות שונות, בהתאם לסוג הפלטפורמה הדרושה (VPS או משותפת), משאבים שהוקצו (אחסון, רוחב פס, מספר מעבדים, SSL) וכו'. יש חבילות אחסון שכוללת מערכת גיבויים ויש כאלו שדורשות תשלום נוסף עבורם. כמו כן במידה ויש לבצע עדכונים תכופים באתר מומלץ לשקול שירות תחזוקת אתר וורדפרס כך שתוכלו לישון בראש שקט שהאתר שלכם מעודכן ובטוח.
שירות תחזוקת וניהול אתר יכול לעלות כ- 400 ש"ח לחודש
סיכום
כפי שאתם יכולים לראות, בניית אתר לעסק נראית יותר ויותר משתלמת עבור כולם. זה בעיקר בגלל מהפכת הקוד הפתוח, כאשר אתרי וורדפרס הופכים לאחד הפתרונות הזולים ביותר שיש.
עם זאת, אתר אינטרנט הוא הפנים של העסק שלכם. זו בדיוק הסיבה שהוא צריך להיות מעוצב היטב כך שימשוך יותר מבקרים והמרות. לפיכך, תמיד טוב לשכור חברת בניית אתרים כדי להצמיח את העסק שלכם!