בעידן הדיגיטלי של היום, עסקים צריכים להיות בעלי נוכחות מקוונת. לקוחות מחפשים אתרים, פרופילי מדיה חברתית ועוד כדי לקבוע אם חברה עונה על הצרכים שלהם. אי קיום האלמנטים הללו יכול לגרום לעסק להיראות פחות לגיטימי ולהרחיק לקוחות ולקוחות בעלי כוונות.
העסקת מעצב ובונה אתרים, לעומת זאת, פירושה להוציא כסף. אולי אתה לא כל כך נלהב לעשות את זה. אחרי הכל, עסקים קטנים עובדים עם תקציבים קטנים. אולי אתם תוהים: האם עלי ליצור אתר משלי, או לשקול אפשרויות אחרות?
עם כל כלי בניית אתרים הזמינים באינטרנט, אתה עשוי להאמין שיצירת אתר היא פשוטה למדי. זה נכון שבכמה לחיצות וגרירות, אתה יכול ליצור אתר אינטרנט יפה בחינם. אבל בהתחשב בעובדה שהאתר שלך הוא מרכזי באסטרטגיית השיווק הדיגיטלי שלך, וחלק חשוב מההצלחה שלך, האתר שלך צריך להיות הרבה יותר מיפה.
אז, בואו נענה על השאלה: האם עלי לבנות את האתר שלי בעצמי?
בניית אתר בעצמי: החסרונות
- תבניות חינמיות משמשות הרבה אתרים – כי הן חינמיות. אם גם אתה משתמש בהם, האתר שלך ייראה זהה, או לפחות דומה מאוד, לאלפי אתרים אחרים.
- ניתן לנצל טוב יותר את הזמן שלך במקום אחר. גם כשאתה משתמש בתוכנות גרור ושחרר לעיצוב אתר אינטרנט, אתה יכול לצפות להשקיע כמה ימים של עבודה לפני שיהיה לך דף פעיל ומוכן לשיתוף.
- אנשים יודעים להעריך מקצועיות כשהם רואים את זה. אפילו התבניות החינמיות הטובות ביותר נוטות להיקרא ללקוחות כלא איכותיות. אתר אינטרנט ייחודי הוא משהו שאנשים נמשכים אליו.
- שאתה פונה לחברת בניית אתרים הם מבינים מה היא אופטימיזציה למנועי חיפוש וכמה היא קריטית להצלחה שלך. למרות שאתה יכול להבין את היסודות, זה לא משהו שצריך להשאיר ליד המקרה, במיוחד לאור החשיבות של דירוג מנוע החיפוש והעסק שלך. אז אולי האתר שלך יהיה יפה אבל אם אף אחד לא יבקר בו בעצם לא עשית כלום.
- אתרי עשה זאת בעצמך אינם מגיעים עם תמיכה. אתרי אינטרנט נתקלים בבאגים וצריכים להתעדכן לעתים קרובות. אם אתה יוצר עיצוב משלך, אתה הולך להתמודד לבד עם תיקונים ועדכונים, שיכולים לקחת שעות של עבודה או בכלל לפגוע באתר שלך לאורך זמן.
- שום דבר באינטרנט לא נשאר אותו דבר לאורך זמן. ישנם עדכוני אבטחה, הנחיות חדשות למנועי חיפוש ומגמות עיצוב שתצטרך להתעדכן בהן כדי להתאים את האתר שלך בהתאם.
- אתרים ושרתים יכולים לקרוס וכשהם עושים זאת, הם נעלמים לתמיד – אלא אם כן יש גיבוי. רוב פלטפורמות עשה זאת בעצמך אינן מציעות שירות זה.
בניית אתר בעצמי: היתרונות
- תחסוך כסף, לפחות בתיאוריה (זכור שאם האתר שלך לא עומד בקצב או זקוק לשינויים, זה עלול לעלות לך יותר כסף בטווח הארוך).
- אתה יכול לגרום לזה לקרות בזמן שלך. מעצבי אתרים איכותיים עסוקים, כך שייתכן שהם יצטרכו לסיים כמה פרויקטים לפני שהם יוכלו להגיע לפרויקט שלכם. ביצוע עשה זאת בעצמך אומר שאתה יכול להתחיל כבר עכשיו.
- אתה תדע מה אתה מקבל. לפעמים אנשים שמתיימרים להיות מעצבי אתרים מקצועיים, כמו פרילנסרים בלי הרבה המלצות ותיק עבודות – יכולים להתברר כחובבנים.
- השתמש במשוב. במהלך העבודה, תוכל לבקש מכמה מהלקוחות הנאמנים שלך להציץ ולתת לך משוב על האתר שלך.
- אתה מכיר את העסק שלך הכי טוב ויכול להפעיל את הידע הזה בעיצוב האתר שלך. כן, מעצב יכיר את הנישה שלך אם תבחר במתאים, אבל המעצב לא עובד עבור העסק שלך.
- תלמד משהו חדש. כמבוגרים, אנו כמעט ולא לומדים מיומנויות חדשות או לומדים תחומים חדשים. אם יש לך זמן לקחת את תהליך עיצוב ובניית אתרים ברצינות, יש הרבה מה ללמוד.
- אתה יכול להתגאות בהישג שלך אם זה ייצא טוב. זה משהו שאתה לא יכול לקבל מכך שמישהו אחר יוצר עבורך את האתר.
שקלול האפשרויות שלך
אם תסתכל על היתרונות, אתה עשוי לחשוב: "לבנות אתר בעצמי? נראה שזה אפשרי עבורי" עם זאת, רשימת החסרונות היא די כבדה. על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה, תצטרך לבחון את האפשרויות הללו לעומק.
בהחלט יש יתרונות ביצירת אתר בעצמך אך נדרש זמן ומאמץ למשימות דיגיטליות וזה יבוא על חשבון ניהול העסק שלך. כישורים חדשים ותחושת הישג עשויים להשאיר אותך בהרגשה מצוינת, אבל הם לא הופכים להכנסה. המטרה הסופית היא להמיר את המבקרים באתר ללקוחות. האם אתר עשה זאת בעצמך יכול לעשות זאת? זה יכול אם יש לך זמן וכישורים לעיצוב, תחזוקה ועדכונים לאתר.